Author Topic: Pixel Dungeon (now at v1.7.3)  (Read 417118 times)

gravling

  • Rogueliker
  • ***
  • Posts: 146
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Pixel Dungeon (now at v1.6.0)
« Reply #585 on: December 27, 2013, 08:59:16 PM »
And, after giving this a moment's thought, it's really only the tablet you need to have rooted, as you need to write to the data partition, which is the thing you cannot do as non-root.  Being able to grab the files should be relatively straight-forward.  For instance, if your phone happens to run 4.1 or a more recent android OS  you can probably use  this tool http://www.xda-developers.com/android/ultimate-backup-tool-no-root-required/ to backup your files.  But I haven't tried this myself, since I just root everything.

And the trick, of course is putting the files where you want them, in the data partition of your tablet.

What make and OS version is your phone?  your tablet?  With a little more information we can probably figure something out.

ekolis

  • 7DRL Reviewer
  • Rogueliker
  • *
  • Posts: 186
  • Karma: +0/-0
  • get ye dennis
    • View Profile
    • Ed's home page
    • Email
Re: Pixel Dungeon (now at v1.6.0)
« Reply #586 on: December 27, 2013, 10:30:09 PM »
Well, to be honest, it wouldn't be all that useful to transfer the data if it's one-time and one-way. I'd ideally like to be able to play on both my phone and my tablet with the same set of data. But I suppose that's entirely unrealistic, perhaps even with a rooted phone...  ::)

My phone is a Galaxy Nexus running Android 4.2, and my tablet is an Acer Iconia running Android 4.1. I'd like to update it to a newer version, but for some reason the updater says there's no newer version available. I wonder if 4.2 isn't compatible with my tablet for some reason? I find the latest release of Chrome to be quite buggy on the tablet, so I have to use the shipped version, which is a bit out of date. And the battery widget which works fine on my phone doesn't actually show the battery level on the widget itself on my tablet, only on the notifications bar...
The Ed draws near! What dost thou deaux?

>EAT SANDVICH

gravling

  • Rogueliker
  • ***
  • Posts: 146
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Pixel Dungeon (now at v1.6.0)
« Reply #587 on: December 27, 2013, 11:00:45 PM »
You may be in great luck, then.  With 4.1 Google finally made it possible to backup your data even if your phone isn't routed. 

http://android.stackexchange.com/questions/28296/full-backup-of-non-rooted-devices  is a pretty good place to start.

Is your PC a linux box, a mac, or a windows machine?  And do you have the android SDK installed on your PC? And is it possible for you to root your tablet?
« Last Edit: December 27, 2013, 11:07:52 PM by gravling »

gravling

  • Rogueliker
  • ***
  • Posts: 146
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Pixel Dungeon (now at v1.6.0)
« Reply #588 on: December 28, 2013, 06:24:24 AM »
Old wandmaker, again:

I am playing a Huntress.  I am finding that if I talk to the old wandmaker, but do not give him the rotberry -- because I am having too much fun seeing how many monsters I can kill with a permanent reloadable toxic cloud -- that every wand I find subsequently has its type (though not its number of charges) already identified.

gravling

  • Rogueliker
  • ***
  • Posts: 146
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Pixel Dungeon (now at v1.6.0)
« Reply #589 on: December 28, 2013, 10:51:39 PM »
If a vampire bat is flying over a gravestone, and you kill it, and it drops a potion of healing instead of the usual 'potion jumps and lands on the ground' animation, instead the gravestone jumps.  And you cannot get the potion without disturbing the gravestone (since it is underneath).  Not that wraiths are a big deal when you are strong enough to kill vampire bats.

But is this a bug or working as intended?

gravling

  • Rogueliker
  • ***
  • Posts: 146
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Pixel Dungeon (now at v1.6.0)
« Reply #590 on: December 29, 2013, 12:01:31 AM »
Old wandmaker, again:

I am playing a Huntress.  I am finding that if I talk to the old wandmaker, but do not give him the rotberry -- because I am having too much fun seeing how many monsters I can kill with a permanent reloadable toxic cloud -- that every wand I find subsequently has its type (though not its number of charges) already identified.

And once you turn your rotberry into a potion -- alas not the strength one I wanted :( wands you find go back to needing to be used once to be identified.  I wasn't finding buckets of wands with this character, so it is possible that only the wands that the old wandmaker would have given me are the ones that do not need to be identified.  In which case turning the rotberry into a potion may have been irrelevant.
« Last Edit: December 29, 2013, 01:27:33 PM by gravling »

ekolis

  • 7DRL Reviewer
  • Rogueliker
  • *
  • Posts: 186
  • Karma: +0/-0
  • get ye dennis
    • View Profile
    • Ed's home page
    • Email
Re: Pixel Dungeon (now at v1.6.0)
« Reply #591 on: December 29, 2013, 05:09:29 PM »
You may be in great luck, then.  With 4.1 Google finally made it possible to backup your data even if your phone isn't routed. 

http://android.stackexchange.com/questions/28296/full-backup-of-non-rooted-devices  is a pretty good place to start.

Is your PC a linux box, a mac, or a windows machine?  And do you have the android SDK installed on your PC? And is it possible for you to root your tablet?

Hmm, that's interesting. But it looks like it will only do a full backup/restore, erasing any data already on the target device. Is there any way to do a partial backup/restore, replacing only data for specific apps? (And of course even if I could do that, keeping things in sync between two devices would require repeated backup/restore of the same data...)
The Ed draws near! What dost thou deaux?

>EAT SANDVICH

gravling

  • Rogueliker
  • ***
  • Posts: 146
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Pixel Dungeon (now at v1.6.0)
« Reply #592 on: December 29, 2013, 07:23:18 PM »
The command is:

adb backup [-f <file>] [-apk|-noapk] [-shared|-noshared] [-all] [-system|nosystem] [<packages...>]

and you can specify which packages you want to back up, which is the <packagtes> part.  So don't use the -all option ( :))

I won't be back where my other phones and tablets are for a few days, or I would test this for you.  Right now I am not sure how adb wants you to refer to pixeldungeon, the package, and I am not sure that it is smart enough to grab the correct data files when backing up the package -- just getting the apk would not be sufficient, but that is the place to start.

watabou

  • Rogueliker
  • ***
  • Posts: 172
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
    • Pixel Dungeon
    • Email
Re: Pixel Dungeon (now at v1.6.0)
« Reply #593 on: December 30, 2013, 10:20:31 AM »
Perhaps the wording of the description of rings needs to be changed.

Right now they say:  'cured rings can <do bad things for you>'.

But it really is 'rings that are -1 or worse can <do bad things for you>'.
You are right, it will be fixed.

watabou

  • Rogueliker
  • ***
  • Posts: 172
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
    • Pixel Dungeon
    • Email
Re: Pixel Dungeon (now at v1.6.0)
« Reply #594 on: December 30, 2013, 10:40:50 AM »
I am finding that if I talk to the old wandmaker, but do not give him the rotberry -- because I am having too much fun seeing how many monsters I can kill with a permanent reloadable toxic cloud -- that every wand I find subsequently has its type (though not its number of charges) already identified.
Indeed there is a bug with the wandmaker and wands identification, it will be fixed in the next update.

watabou

  • Rogueliker
  • ***
  • Posts: 172
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
    • Pixel Dungeon
    • Email
Re: Pixel Dungeon (now at v1.6.0)
« Reply #595 on: December 30, 2013, 10:45:21 AM »
If a vampire bat is flying over a gravestone, and you kill it, and it drops a potion of healing instead of the usual 'potion jumps and lands on the ground' animation, instead the gravestone jumps.  And you cannot get the potion without disturbing the gravestone (since it is underneath).  Not that wraiths are a big deal when you are strong enough to kill vampire bats.

But is this a bug or working as intended?
It's not really a bug, all "heaps" (my internal term) work this way. The same thing happens with chests (incl. locked ones) for example.

gravling

  • Rogueliker
  • ***
  • Posts: 146
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Pixel Dungeon (now at v1.6.0)
« Reply #596 on: January 02, 2014, 10:11:05 PM »
If you find a garden room, and there is a sungrass plant there, and you decide to leave it for later ....
and then you go downstairs a level and get badly smashed up and think ... aha! this is later! ...
when you go back the plant is gone and there is just tall grass there.

Bug?  Or intended to work this way?
« Last Edit: January 02, 2014, 10:16:23 PM by gravling »

watabou

  • Rogueliker
  • ***
  • Posts: 172
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
    • Pixel Dungeon
    • Email
1.6.1 released!
« Reply #597 on: January 03, 2014, 06:59:02 PM »
  • Added: Armor glyphs
  • Added: New quest-giving NPC
  • Added: New badges
  • Added: New visuals
  • Added: New images for some items
  • Changed: Burning provides illumination
  • Changed: Interaction with a mirror images lets you change places with it
  • Changed: Catalogus now displays all potions and scrolls (incl. unidentified)
  • Changed: Cloth, leather & chain armors are slightly buffed, plate armor nerfed
  • Changed: Different aspects of game balance are tweaked
  • Fixed: Tons of bugs
…and more…

flithm

  • Newcomer
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: 1.6.1 released!
« Reply #598 on: January 03, 2014, 07:28:13 PM »
It seems my save games from the previous version are no longer valid?  I just get an error when I try to load them, but I can start new games.

Is this intentional (stop whining and live with it) or is there a fix in the works?

watabou

  • Rogueliker
  • ***
  • Posts: 172
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
    • Pixel Dungeon
    • Email
Re: 1.6.1 released!
« Reply #599 on: January 03, 2014, 09:00:42 PM »
It seems my save games from the previous version are no longer valid?  I just get an error when I try to load them, but I can start new games.

Is this intentional (stop whining and live with it) or is there a fix in the works?

I've just submitted a hotfix for it, it should become available in an hour or so